יקב שאטו רמו

הסיפור שלנו

יקב שאטו רמו השוכן במושב חוסן בליבו של הגליל המערבי

מוקף בנופים עוצרי נשימה מכל כיוון כמו לחיות בתוך גלויה.

 יערות, נחלי מים הזורמים כל השנה, ומבנים ארכיאולוגיים מהתקופות הצלבנית והעות'מנית  ששימשו בעתות הקדומות אבירים ואנשי מלוכה.

 

היקב הוקם בשנת 2005 על ידי רמו בן שושן חלוץ תעשיית הפטריות בארץ בעלים של חברת מרינה פטריות הגליל

 

הכרמים, שנבחרים בקפידה רבה על ידי היינן ונמצאים תחת השגחתו הצמודה לאורך כל עונת הגידול עד לרגע הבציר, ממוקמים בצפון רמת הגולן והגליל העליון בגבהים של 750 מטר ומעלה מעל פני הים. איזורים עם אקלים יחודי המותאם לגידול ענבי יין באיכות הגבוהה ביותר.

היקב מיצר כ 60,000 בקבוקים בשנה תוך שימוש בציוד המודרני והמשובח ביותר, עם שמירה על שיטות יצור מסורתיות ועתיקות.  המטרה היא לייצר יינות איכותיים המבטאים שילוב בין העולם הישן לחדש.

איכות הענבים, האהבה המשפחתית ליין, והחיבור לשיטה המסורתית-יהודית בת אלפי השנים בשילוב הטכנולוגיות ביקב, יוצרים יינות מדויקים בעלי מאפיינים איכותיים וייחודיים הזוכים לשבחים רבים וביקורות אוהדות.

יינות היקב זכו בתחרויות יוקרה בארץ ובעולם, במדליות ובפרסים בינלאומיים. היינות המופקים באהבה ובמקצועיות רבה, הינם יינות מזנים משובחים ולצידם גם שילוב מרתק של מספר יינות יחד כבלנד.

כאשר מגיעים הענבים ליקב, מתבצע מיון סופי ומדויק לפני שהם נכנסים לתסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה.  בסוף התסיסה ולאחר בדיקות מעבדה מוקפדות, היין נכנס לחביות עץ אלון צרפתיות מהטובות ביותר בעולם למשך 18 חודשי יישון.

בסוף תהליך היישון,  מרכיב  היינן את הבלנדים השונים עד לקבלת תוצאה מוגמרת.

דילוג לתוכן